:)

Daisypath Vacation tickers

Saturday, November 27, 2010

perhentian bas~~~~

Ari nie..aku kene gerak g umah kakak aku kat butterworth...huhuhu..actually plan nak balik kg jer..sebab kucing kesayangan aku da beranak..suke nk mati..penantian selame ni berhasil..ceh mcm tggu pokok berbuah plak...hahhahh!!

**********************

Berbalik pd trip nak g nie..hahha..pagi2 aku da kne bangun awal..malas..ngantuk...tahap cipan..xmo bangun awal2 cam ni..huhu~~tp memandangkan aku tumpang org..kene gak la bangun awl..tq pada en polis yang sudi hantar saye g bukit jalil..heheh~~walaupun baru abeh keje shif malam..sian beliau penat..tapi aku da suruh die tdo dlu kat uma..die yang dgil sangat nk anto awal2 pg...sape soh..

********************

Walaupun tadi time otw g bukit jalil die da bg aku tazkirah di hari sabtu,yang disebabkan aku turun lambat,aku tetap wat muke kosong aku..hehehe~~sowi ye..tiade mase nk dengar tazkirah ari sabtu ni...ngee~~ ******************

sampai je kat bukit jalil,aku trus g beli tiket..da la aku nk g penang,ade ke patut soh aku bawak helmet g penang gak..aku hempuk kang baru tau..pastu aku dengan berani mati,aku letak je helmet tu kat motor die..hahhah~~jahat x?ok2..da beli tket,da salam en polis,aku cari port baik punyer..TIKET 0915AM..PLUSLINER BUS..elok je aku dapat port baik punyer..ade sorang uncle ni,datang dari arah blakang aku..aku pelik gak..tp aku x pandang lagi..pelik..ngape ade polis trafik kat sini?ape die buat?skali die pggl aku..”adik yang jelita nak g mane??”hahhah!!melampau..la~~upenyer uncle sukuriti la...heheh~”saye nyer tiket kol 0915pg..”..ok..aku salah jawab..xpe..pastu die tanye lagi..”nak g mane?”aku pun jawab la..”pegi plusliner”..sotong tol...ape yg nervous sangat tah aku pagi nih ckp ngan org tua tu...pelik tol..sume serbe xkene je..hehehhe~~lastly uncle tu angguk je..pas tu die tunjuk bas plusliner kat aku..heheh~~

*****************

Time aku ngah hupdet ni,aku da pon dalam perjalanan p penang...tq pd abg nsem plusliner kat KTM BERHAD..pd uncle yg kat bukit jalil tu juga..serta drebar bas..bawak ati2 tau..heeheh~~xlupe gak pd sue hye lee~~yang jage aku dalam bas time balik kg ari tu..sebab aku mabuk bas..hehehh...

***************


p/s; sayangi keluarga anda,diri anda,rakan2 anda,serta yang di sekeliling anda~~~xoxo~~

Monday, November 22, 2010

stresss aku!!!!!


ari nih,aku exam osce...tau x osce tu ape??xtau??aku pon da lpe..hahha~~~semalam exam teori da lepas da...ok la...~~~tp aku rasa mcm bangang sgt tuleh jawapan smlam...huhuhu...
*************
pagi ni sebelum g kolej,da rase len mcm da...ok fine..p kolej rasa cam nk p toilet la plak..ok!!!!!xpenah pg rase cam nk p toilet..slalu steady je xp toilet...sampai toilet kolej,ok fine!!!!ramai org pg2 nih...adoyaiiii~~~~
****************
aku pon tggu la turn aku msk plak..tu die..punya la lama..da la bau cam bangkai...pg2 ade org anta bijih plak...toilet umah hg rosak ka???hg mkn cabai ka sampai cirit birit bau kebabooo cm nih???tu la tanda tanya yg men dok legar2 kat pale jambui aku nih...elok ja msk toilet,aku dok pk nk wat ape sebenarnya aku msk toilet...huhuhuuh~~elok ja aku bru nk bkk butang sua....prapp!!!kojaq toi!!!!!!!!!!!butang suaq uniform aku tercabut...bangang sungguh aku rase pg nih..arggghhhh!!!!!!tensen aku....
************************
aku terpakse la brgantung pd zip aku je..memandangkn aku xbawak sebarang pin yg boleh cover butang aku..hahahah...rasa terhina sgt tuleh camnih....pastu da masuk tengahari plak,time turn aku nk msk dewan osce,perghhh tutor kesayangan dak2 klas aku lak dok marah2 kawan aku yg serba tidak bersalah depan muka aku...bangang nya la...mud aku trus down langsung!!!hanya disebabkan tgk roster posting,kene marah mcm dak tu wat kesalahan besar eg:membunuh ja...haisshhhh!!!cemuihh aiihhh...suasana terus sepi~~dunia aku rasa cam gelap gelita ja time tu...aku rasa cam aku yg tgh wat salah..sistem down....~~~
************************
masuk ja dewan osce,station pertama aku,HE(health edu)...fine..dak yg jd jaga dak umah aku gak..bagus..tp walaupun die cuba tolong bagi klu kat aku,tp aku langsung xtau ape yg die cuba nk sampaikan..hahhaha..kompem kecewa gler die tu..satu part yg aku rasa cam nervous gler,sampai tersasul bahasa,aku ckp"puan boleh potong kaki selepas mandi"ayat sebenar.."puan boleh potong kuku kaki selepas mandi...." aku diam sat..aku pandang examminer..punya la kekek gelak kat aku...gampang..aku trus xmo ckp psl point tu..aku trus ckp tq pd "puan" td...
*************************
station kedua,ohhh..drug culculation..aku dgn muka komperm lulus dok atas kusi...ceh senang ja...tulis formula..masuk soklan kedua....bangang...xmo la jwb soklan tu...culclation aku..aku menci math!!!
*********************
station ketiga....b/p...ermmm.aku rasa 3x da msuk exam kot..kalo failed gak,xtau la aku...elok ja siap station nih...antu yg mekak2 kat luar dewan td mai kat aku...papp!!!die tepuk blakang aku..nsb aku xkick die...kalo x,malu beliau..beliau tanya aku,"u ok ke??"korang rase aku yg ptt tanye die,atau die yg tanye aku???hurrmmm...aku xsuka die sbb die ckp muka aku cam ank buah die..aku xske hg sbb hg psycho!!!!.........tq..
*******************

p/s: be aware with ms psycho...tq..

Tuesday, October 19, 2010

MOHD ADHA...

DEC,2007, detik aku mengenali dirimu..sebagai seorang pekerja baru sebagai budak blue wave kat jusco bukit raja...same tempat keje ngan aku...tapi aku dak cashier parking jer...huhuhhu...tapi dari sudut hati aku sebelum aku kenal mamat nih,die seorang yang sombong..huhuhu..dari riak wajahmu ketika itu menampakkan semuanya...tentang dirimu...
Rakan2 seperjuangan ku juga tidak myenangi sikap hudoh mu itu..lallala...kadang2 meluat aku tgk ko nih...ade gak satu time tu,aku ingat ko ni dak cina...hahhahah...wajah kacukan cina + melayu...aku pon dgn seperti biase xnk knl ngan org yang sombong+ kerek nk mati nih...lalllallalala....
Pada jan 2008,satu meeting telah diadakan oleh pengurus aku...ye la akunye la..kn korang kot..huhuhuh....meeting yg diadakan untuk ajar dak2 ni ttg kecantikan diri...mmg mcm haram...aku terpaksa hadir gak time tu coz aku kje petang..adoyaii.....''arini kite blaja makeup yer..''...seriau aku dgr..elok je aku sampai..aku terpakse dok kat sebelah mangkuk nih.."eh,dak baru ker??" detik hati aku ni..walaupun aku da tau yg die tu baru...huhuhuhuhu...tp aku xknl sgt mamat nih..
kertas kedatangan yg wajib diambil,di hulurkan pada aku..huhu..ia nya dtg drpd depan..dpn ko..hahahha...lepas aku tuleh je name aku yg popular dikalangan kwn2 aku..huhu..aku pon dgn niat hati yg suci murni mcm keropok morni,hulur la kertas td kat mamat nih...aku ingatkan nk soh die tuleh la nme die..tp mcm haram..ble lak ckp kat aku camni.."aku da tuleh da"..adoyaii..tahan malu..sabar paei..ko boleh!!."berlagak ye ko ngan aku..siap ko nanti..kalo aku tau ko da tuleh name,xde la aku nk bg kat ko mangkuk!!" merungut aku sorg diri...rupenye dak ni melayu..huhu..mandai2 je aku ckp dak cine..dgr loghat da tau..lallalalla..lantak ko la..
Selang bape minit pastu,supervisor aku start nk membebel kat depan...bile nk abeh aku pon xtau..tau2 plak die sentuh bab attitude.."mesti senyum,kemas,muke mesti kne slalu ade colour ok.."vangang...aku da mmg jd target utama untuk menjadi bahan experimen ptg tu....kenape aku???knpe??sbb aku xpandai+xske make up la..huhu..pasrah je la..lepas tu tbe2 je s/visor aku bercakap tentang "senyum"..keluar la dialog nih.."adha,awk boleh senyum x?"..pastu aku dgn bangge tye la kat kwn sebelah aku..kak faz.."sape adha tu kak?"..tbe2,aku dgr sore yg agak nyaring yg mcm pernah aku dgr td.."da tuhan bagi muke saye mcm ni nk wat camne.."..ya ampun..riak nye ko bercakap..bangga plak tu..aku yg dok sebelah die ni bagaikan nk hempuk je mamat nih..panas je aku dgr..apa lagi,ini la can aku nk bls dendem kat ko..aku pon ngan takbur+riak membalas.."tuhan bagi kita peluang untuk ubah nasib kita dgn usaha kita sendiri..tuhan xkan ubah nasib seseorang tu tanpa usaha die la mangkuk!!"..huh!! puaeh ati aku..
sejak drpd meeting tu,aku da xnmpk die..maybe xsame shift ngan die kot..tp pas tu aku de nmpk mangkuk nih..time tu aku keje pagi..hhu..ngantok + kne make up pepagi..niat ati au nk pakai blusher jer..upernyer,sampai je tmpt kje,ade yg tggu aku..kak ida..pkar make up..nk lari xleh da..mase xcukup.terpakse gak..pg tu aku da mcm tikus experimen da..mmg mcm vangang...ble da make up,seram aku tgk muke aku sendiri..huissshh..settle makeup,aku kne masuk "gua cashier parking" aku..elok je aku masuk,tetibe je aku nmpk kelibat 2 ekor mangkuk blue wave..aku ngatkan sape la..rupenyer,dak adha + kwn die..die agak berlainan pg tu..tbe2 senyum kat aku..kne sampok ke ape??pastu soh aku senyum plak tu..gler ke ape??ari tu aku asik terserempak ngan die jer..naik rimas aku..cam xde org len je yg kje..ke aku yg gler???xkan aku da ske kat die??mintak tolong la..xnk aku..pastu..start ari tu,die asik tegur aku..lg2 bab make up aku..mmg aku hangin..ari2 jd experimen kak ida..
Pada pg 21hb jan 2008,aku nye lokasi kje aku kat information counter lak..aku pe lagi,ofcoz aku nk cr no tepon dak adha tu..saje2 je...huhuh..sukenyer..da dapat...lallalallala...aku bajet nk kawan je ngan die..kejap je la..nk angkat jd bf,jauh sekali la...tgk muker pon mcm serigala jadian...hahhaahha...malam tu,aku xleh tdo..huhu..xtau la nape..mmg mcm vangan..da la esoknye aku nk opening..mmg mcm vangang..aku pon saje la miskol dak nih...hehheh,..dapat la..mmg mcm hampeh..riang nk mati...so,mlm tu mlm perkenalan bg aku ngan die..da kenal bru la aku tau sape MOHD ADHA..cute..lawak..gler2 die mmg mcm haram.sampai pagi aku sembang ngan die....
Hubungan kami semakin berkembang selepas tu..n berbunga2..indahnyer...sampai kwn2 aku pon cam xcye je aku ngan die.."xcaye la ko blh ubah die ni.da jd couple ye korg ni..senyap2kn..."kwn2 aku la ckp..bangge cam taik aku di buat nyer..
ari ni,20hb,10,2010, da 2tahun lebih da citer ni berlalu..tp ingatan aku tetap kekal segar..xtau la npe aku masih merinduimu disana..semoga kau kekal bahgia disana...
AL-FATIHAH..

Monday, October 18, 2010

JOM DATANG RERAMAI....


Assalammualaikum sebagai pembuka bicara utk hari ni..huhuhu...syukur kehadrat illahi dgn limpah rezekinya telah memberi peluang untuk kedua ibu bapa ku yang tercinta untuk pergi menunaikan haji bg tahun ini...alhamdulillah syukur....mereka akan berlepas ke mekkah pada 28hb.10.2010..diharapkan segalanya akan berjalan dgn lancar..amin..time tu pulak,pagi 28hb tu aku ade exam sumatif..huhuhu..walaupun ade yg menghalang aku pergi,tapi dulik ape haku...aku nk anto gak..so..senang citer,malam tu aku nk lari la kejap..walaupun malam tu patutnye aku ngah study...tp jgn risau..aku tetap akan study gak..walaupun terpakse bawak nota aku g airport..hahahahha..so,dengan untuk memendek kan lg penat tgn aku menaip nih,aku nk jemput kenkawan aku sumer datang ke majlis kesyukuran dorang yg akan diadadakan pada 23hb.10.2010 ni bertempat di rumah aku di perak...kalo leh datang,datang la...leh tolong aku buang sampah skali..lalllalaalal...sekian...terima kasih kerana membaca.....lallaalalalal....

Friday, October 15, 2010

xleh tahan aku tgk.....

aduyaiii..memang xleh bla kete ni...sker gler..mmg ni yg aku nantikan..kete dr proton ala2 lencer..aku dgr,murah pon murah..dgr2 deposit 1000 je erk? aduhhh..lg la..ni yg aku nk kumpul duit ni..tp ble la dpt mrase la erk kete nih?adoyaiii..kne cr bakal suami yang bleh blikan aku kete nih la..tp,drpd mintak kete nih,bek aku mintak lencer mitsubishi je ye dak???kikikikikkiki..sape nk jd laki aku kne la bli kan kete ni...hheheheh bleh x???hahhah da la..nk tdo..nite...muah..muahh.muahh..

Thursday, September 30, 2010

...............pergghhh....



perghh...naik nyampah aku diwat nyer...tolong la...jgn jd mcm org yg bajet cun tahap melampau....no GEDIKXX gurl in my room ok!!!perit tol aku nk ngadap org mcm nih...bile cter mule la start nk ckp yg ko so ala2 cun + tau semua...nyampah doh.aku xske bler dgr suara ko...!!!!arrggghhh!!!!jauhkan diri ko dari bilik aku nih..kalo saper yang terasa yg diri ko tu gedik,tolong eh amik tindakan sendiri...xkan aku nk sound ko kot camni"weyh!!!berambos ko wahai dak gedik tahap cipan!!!!!" msti ko xsanggup kan..toi x?terasa ker???ko la...x..mksud aku budak blakang ko tu..huhhhh!!! bla la weyh.xske aku.=,=!!

...............pergghhh....

Monday, September 20, 2010

...............adoyaiiii.......

adoyaiii..lame update..slamat ari raye pd korang sumer...cuti raye cme dapat 3 ari jerk...cam ape tah...pastu da kne blk hostel..p posting pon cam hampeh...boring nk mati..sedeh taun ni xdpt jmpe kengkawan sekolah...depa pon plan cam hampeh klape gak...xtau nk update ape sbnrnyer..huhuhuu...boring yg amat memuncak pd dak2 klas aku yg tgh dok mlangut,gosip xabeh2 kat library...n ade gak yg amik ksempatan blk ostel...bgus la korang!!!hahhaha...teramat la merindui anak buah aku yg kat melaka+kat kampung...mlm td sempat blk kg jap amik bju utk p dinner jumaat nih..amboi...melaram sakan la dak2 nih nanti...mau muke aku cam kucing ni kot kalo kene make up...hahhahah..hampeh toi....tau nk bahan pe lg da nih..taun nih raye best ckit la coz sumer adk bradik ade kat kg..dgn kedatangan baby baru...nur aufa..xdak gambr nk letak plak..kihkihkih...di kesempatan ni gak au nk ngucapkan selamat ari raye pd sumer yerk...(tme raye ni byk gak yg btunang erk..tahniahhhhhhh!!!)....

Sunday, August 29, 2010

...salah sangka....ahaksss!!!.....


salam...huhuhuhhhuu...nk d jadikan citer..dsuatu petang semalam..d kala aku ngah dok baring2 kat dlm bilik kat kg aku menunggu msk wktu berbuka wlaupun time tu bru kol 4.30ptg..huhhuhu...tbe2 mak aku menjerit kat bapak aku ketika beliau tgh ngaji kat sebelah bilik aku.."abg!!paip blakang tu tercabut..menbuak2 airnyer tu.."huhu..dgn pantas dan cergas tanpa membazirkan waktu,bapak aku trus bgn bergegas ker blakang nk betoi kan paip yg dkatakan tercabut..hoho..time tu mak aku da otw g blakang umah aku nk tgk paip..tber2 mak aku menjerit..hahha..."budak ni main air rupernyer!!!nk kene nih!!!"hahaha..aku pon dgn segera lari g kuar umah nk tgk mende yg jd..uper2 nyer skecik nih..(kat dlm gambar)yg main air kat blkang umah aku tu..hohohohoho...aku pon ape lg..join la gempak die sampai die nangeh..hahha..basah kuyup bju die..hehehhe..mak aku ngatkan paip tercabut..upernyer ank wah kesayangan aku ni yg men air..hehhe..adk2..anyway..acik syg adik..huhuh...muaahhh!!

Monday, August 9, 2010

....hillang..maafkan saya..

ni alkisah luahan hati aku yg tengah gundah sekarang nih..adoyaii..ke mane la pakcik nih pegi..tepon xangkat langsung..msg lg la..ish..
mlm sbtu ari 2 aku blk dr kl..so die amik kat kg la..mmg la time tu aku benggang yg teramat sgt coz aku da la smpai kg lmbt..pastu die bleyh plak amik aku lmbt..pastu leh plak off hp..saper la yg xbenggang..
last2 aku soh dreba benti dpn simpang msk umah aku..da la dreba tu benti jauh..mlm lak tu..die xtau ke yg aku ni agak penakut nk lintas jln besar tu??ahh..lantak dreba tu la..yg penting aku da blk kl da pon..hoho..
berbalik pd citer aku td,mamat nih pon amik la aku nk kat 11pm..lame gak kne tggu die..last2 die sampaii..aku msuk kete,hempas pintu..agak mrh la tme tu..salam die pon x..aku senyap sampai die anta dpn umah aku..mrh sgt..die pon da mintak maaf kat aku..ok la..
yg aku serba xkene sgt nih,coz,smlm mase aku nk grk blk kl..aku nmpk ade xcden kat skinchan..nmpk cam truk la..siap ade bomba..kete itam..sbb aku tgk jap je..coz tkut xtdo mlm jerk..mamat ni pn pkai kete itam gak..n aku pon pandai sgt x tgk lg skali kete jenis aper pn..sbb layan tkut..so,skrg aku tepon die,xangkat lgsg..risau la..
aku cme bharap yg bkn die yg terlibat dlm xcden tu..aku doa kan die selamat..Ya Allah..lindungilah aku,rakan2 ku,dan keluargaku..amin..
pd abg...syg mintak maaf..tolong la reply msg n cll syg...jgn wat mcm nih..

Monday, August 2, 2010

.....alhamdullillah..syukur...

assalamualaikum...lame xupdate blog...ngee~~mcm2 yg jadi wat mase nih..baik n busuk...ngee~~ni gambar mak n abah ku yang sangat disayangi...(wlaupn aku degil nk mati)hu3...da lame tggu..akhirnya dapat gak dorang tunaikan haji taun nih..alhamdulillah...seronok yang teramat sangat..cam nk nangeh jer aku ble dpt tau dorang dpt g...memandangkan kesihatan dorang pn agak terganggu sejak kebelakangan nih...aku doakan mereka dpt menunaikan haji taun nih dengan lancar...sayang mak abah...pd abg aku yg aku pernah mrh + skt ati ari tu..maafkan aku yer...die pn aku dgr nk g australlia taun nih..da ade peluang nih g jerk..huhuhu..saya sygkan anda semua...pd kakak ku norhayati abdullah,tahniah coz da dpt nur aufa..baby bru...moga hdp anda dsinari cahaya..amin...

Monday, July 5, 2010

...wedding my fwend...

alllooo...huhhuhu..pic ni time wedding dak mieza..xsangka aku da kawen da dak nih..sweetkn..huhu..(jeles)=.=~~bile la aku nk kawen nih??cam best jer tgk..xcted lak..tp ble family(xbf aku)tanyer..mcm fobia lak aku dengar pasal kawen nih...adoyaaii..tulun..aku belum sedia lg time tu..tp skunk still mencari kebahgiaan sendiri..hohohoo..xkuase aku..hah kembali kepada cite kawen kwn aku nih,time ni aku terpakse blk kg dgn niat nk tgk die kawen la kononnyer..elok je nek kete pas mkn kat setapak(umah akak aku),trus bdn seram sejuk..sampai kg trus dmm kuat..perrggghhh...mmg best gler la..trus xleh nk bgn..bagai mau mati saja..pas tu leh plak abg aku ni ajak family mkn besar kat lua..kuang ajo tol..time aku dmm die ajak..mmg xleh bla tol time tu..pastu aku ngah dmm truk bagai nk mati nih,mak aku nk gak ajak aku g join..aku dgn rela hati gtau la yang aku xlarat..siap muntah2 time tu..rumah berpusing cam nek roler coster jer..so dorg ttp dgn pendirian mereka utk g mkn2 kat luar..yang jage aku kat umah adalah anak wah aku..mmg pdn mker dorg la..hahahah..mmg time dorang terpakse mengabdikan diri pada aku la..anyway tq u all k..da jge aku..so time wedding kwn aku nih,aku still xbape nk sht lg..tp terpakse gak g..nk jge hati kawan la kate kan...balik kl trus g HKL..2rai platelet still rendah..suspek denggi upernyer..aku rse kalo aku trus g ptal time demam tu kompen bercuti kat dlm pital tu..selamat...arrgghhh ngantuk la plak..penat ni bru blk kjer..xoxo..

Saturday, July 3, 2010

...morning...


mat pg pd kengkawan aku yang xreti nk bgn lg..aku ni kalo xde hal pn da tentu petang bru bgn kot..ho3..ari ni aku nk gerak g melaka..ade hal la plak..so g sungai congkak kne la postpond lg..benci tol..drebar da otw..tp aku xmandi lg...huhuhu biase la tu..celik je mate tangkap notebook kesayangan bagaikan ia nya nyawa aku...jom layan lgu waka waka..this time 4 afrika..~~~bla..bla..bla..~~~

......german...MENANG!!!!!!.......

...pergghh!!!german menang besar ari nih..hehhe..hoyyeehhh..hooyyyeehhh!!td tgk bola kat umah kat pantai jerk..plan nk tgk kat dataran..tp kompem full gler pnuh ngan org..(xkn monyet kot tgk bola..tp kdg2 prangai manusia cam monyet gak..)xpun plan nk tgk kat mydin kat ostel..tp da malas sgt,tgk je r kat umah..ni bru blk umah..ngantuk plus2 da nih..tp cam nk stay nk tgk spain main lak mlm nih..ngan paraguay kan??(muker xbaper nk sure)..pape je la..kalo leh tahan aku tgk la..kalo x,tdo je la..esok plan nk g sungai congkak..saper nk ikut??jom..naik kuda la..hoho..kete aku xmuat da..ngeh2..da lame x g sane..meloncat bagaikan babun yg kegirangan mdpt pisang..(apa jadahnya aku nih)..anyway...german da menang..hahaha..

Friday, July 2, 2010

.............pape tah....

dak sue ni muke mmg slalu xleh bla....adoyaiii..baby slalu wat mke bajet cun kan...pape pn..kte tetap de gud fwens 4 eva...caya la..xder kje kat klas camni ler...=.=~~

...pelengkap hidupnya...


aku bagai laut x bertepi..dan x berkarang..
aku bagai bintang yang x dtemani malam..
melihat dirimu ada senyum canda dan ada tawa..
yang membuat aku xingin pergi dari mu.
.
teringat janji lamamu kepadaku..
teringat aku teringat..

teringat saat kau masih ada disini..
temaniku sepanjang hari..

bila kau pergi jauh ingatlah aku..
bila ku disampingmu peluk tubuhku..
bila kau rindu aku panggil namaku..
ku datang menemuimu..

peluk keras jasadku jangan lepaskan..
tetaplah kau disini harungi malam..
kerna hanya dirimu belahan jiwa..

pelengkap hidupnya..

......eppy beday....

eppy beday kechik...hohoho..i like's...

Thursday, July 1, 2010

luahan hati aku...

mlm td aku tepon akak sulung aku kat kampung..konon nk ckp ngan buah ati aku yg tersayang la...(anak wah)..tp beliau mau2 kuda plak..xpe la..tp aku terdengar aduan drpd akak aku plak..tentang seseorang..mula psl adik aku..beliau(adik)mmg la jahat..bkn jahat mana pn..budak nk membesar..nk jd remaja camtu la..keja pn main2..mmg la salah adk aku sbb kje asik benti ja..tp bleh tak hang bg layanan yg baik skit pd die..walaucamne pn die tu..die tu ttp adk ko..maaf la wat camni..aku xleh tahan ble dgr camni.walaupn aku slalu gaduh ngan adk aku tu..aku ttp sayang die sampai mati..ko sebagai abg jgn la ketepikan adik ko tu..die balik keje penat2..mesti la die lapar..kalo ko blik umah dlm keadaan mcm tu..ko nk mkn je,tau2 nasi da abeh..ape ko rase??padahal ko tau yg dorg tau kewujudan ko kat situ..adik mmg xckp pape..aku tyer die pn,die still lg bleh backup ko..mak aku dgr sampai nk nangeh ko wat camtu kt adik..lg 1,,kes yang amat kuang aja bg aku..yang mana aku n adik bradik sendiri xpenah wat camtu kat mak aku..ko per kes g renjis air basuh tangan yang ko makan ayam kat muke mak aku hah??ko sape yg brani sangat wat mcm tu??ko suami die ker??suami die pn xpnh wat camtu kat mak aku tau x??tp ko brani..ko da lukakan hati kami sekeluarga....ko da menghina keluarga kami..xkan kami maafkan ko..harap maklum...dan pada abg aku..jgn ko tinggal kan keluarga ko selepas KAYA!!!

project leave..2010..

esok ari utk semua benda jadah yg ktorg buat slame 4ari ni akn dtunjukkn pd semua dak kolej...group aku..cam biase la..mcm jadah jer..ade yg sorg ni cam sengal ja..kang hempuk kang melawan plak..xkn la melawankn..yg sorg ni ske lari kan dri g library..kalo bace bku xpe la gak..consider ok la lg..ni x..g tdo dlm tu..kalo aku principle kolej nih,lame da aku trajang tahap gaban..yg sorg ni dok bukak fb je..adoyaiii...ape nk jd ngan gp aku pn xtau la..bg idea xmau trime..nk gak gne idea taik anjing ko tu gakkn??amik la..jgn la nk slhkn aku ble aku lari g tempat len..gmbr kat blakang ni bkn gmbr gp aku...gmbr grp dak len...hohoho...=.=!!

Wednesday, June 30, 2010



kehidupan aku...dunia aku...

assalamualaikum....


aku..yang dkenali sebagai paei(kat umah)..yg bru start nk blaja join blog...hohoho..aku 21 thun(bln 8 ni)huhuh..dak yg gler2 n xske pk mslh yg bkn penting dlm hdp aku..terutama lelaki..bkn aku xske laki..tp...aku pn bkn la lesbian(nk mati apa pk camtu kat aku)..aku manusia biase yg berteraskn agama..yg sangat syg kn keluarga..kwn2..mahu pn binatang..(snowwbell)..aku dtg dr perak..yg sekarang sambung blaja kat subang..kolej yg amat aku xsker n kos yg amat aku xpenah impikan selama nih..dulu cita2 aku nk jd dak army...tetibe slah haighway plak..patutnyer trus ke kesas tp masuk summit plak..mmg smpai ble2 aku xsker..eve n eve..=.=!!