:)

Daisypath Vacation tickers

Sunday, August 29, 2010

...salah sangka....ahaksss!!!.....


salam...huhuhuhhhuu...nk d jadikan citer..dsuatu petang semalam..d kala aku ngah dok baring2 kat dlm bilik kat kg aku menunggu msk wktu berbuka wlaupun time tu bru kol 4.30ptg..huhhuhu...tbe2 mak aku menjerit kat bapak aku ketika beliau tgh ngaji kat sebelah bilik aku.."abg!!paip blakang tu tercabut..menbuak2 airnyer tu.."huhu..dgn pantas dan cergas tanpa membazirkan waktu,bapak aku trus bgn bergegas ker blakang nk betoi kan paip yg dkatakan tercabut..hoho..time tu mak aku da otw g blakang umah aku nk tgk paip..tber2 mak aku menjerit..hahha..."budak ni main air rupernyer!!!nk kene nih!!!"hahaha..aku pon dgn segera lari g kuar umah nk tgk mende yg jd..uper2 nyer skecik nih..(kat dlm gambar)yg main air kat blkang umah aku tu..hohohohoho...aku pon ape lg..join la gempak die sampai die nangeh..hahha..basah kuyup bju die..hehehhe..mak aku ngatkan paip tercabut..upernyer ank wah kesayangan aku ni yg men air..hehhe..adk2..anyway..acik syg adik..huhuh...muaahhh!!

Monday, August 9, 2010

....hillang..maafkan saya..

ni alkisah luahan hati aku yg tengah gundah sekarang nih..adoyaii..ke mane la pakcik nih pegi..tepon xangkat langsung..msg lg la..ish..
mlm sbtu ari 2 aku blk dr kl..so die amik kat kg la..mmg la time tu aku benggang yg teramat sgt coz aku da la smpai kg lmbt..pastu die bleyh plak amik aku lmbt..pastu leh plak off hp..saper la yg xbenggang..
last2 aku soh dreba benti dpn simpang msk umah aku..da la dreba tu benti jauh..mlm lak tu..die xtau ke yg aku ni agak penakut nk lintas jln besar tu??ahh..lantak dreba tu la..yg penting aku da blk kl da pon..hoho..
berbalik pd citer aku td,mamat nih pon amik la aku nk kat 11pm..lame gak kne tggu die..last2 die sampaii..aku msuk kete,hempas pintu..agak mrh la tme tu..salam die pon x..aku senyap sampai die anta dpn umah aku..mrh sgt..die pon da mintak maaf kat aku..ok la..
yg aku serba xkene sgt nih,coz,smlm mase aku nk grk blk kl..aku nmpk ade xcden kat skinchan..nmpk cam truk la..siap ade bomba..kete itam..sbb aku tgk jap je..coz tkut xtdo mlm jerk..mamat ni pn pkai kete itam gak..n aku pon pandai sgt x tgk lg skali kete jenis aper pn..sbb layan tkut..so,skrg aku tepon die,xangkat lgsg..risau la..
aku cme bharap yg bkn die yg terlibat dlm xcden tu..aku doa kan die selamat..Ya Allah..lindungilah aku,rakan2 ku,dan keluargaku..amin..
pd abg...syg mintak maaf..tolong la reply msg n cll syg...jgn wat mcm nih..

Monday, August 2, 2010

.....alhamdullillah..syukur...

assalamualaikum...lame xupdate blog...ngee~~mcm2 yg jadi wat mase nih..baik n busuk...ngee~~ni gambar mak n abah ku yang sangat disayangi...(wlaupn aku degil nk mati)hu3...da lame tggu..akhirnya dapat gak dorang tunaikan haji taun nih..alhamdulillah...seronok yang teramat sangat..cam nk nangeh jer aku ble dpt tau dorang dpt g...memandangkan kesihatan dorang pn agak terganggu sejak kebelakangan nih...aku doakan mereka dpt menunaikan haji taun nih dengan lancar...sayang mak abah...pd abg aku yg aku pernah mrh + skt ati ari tu..maafkan aku yer...die pn aku dgr nk g australlia taun nih..da ade peluang nih g jerk..huhuhu..saya sygkan anda semua...pd kakak ku norhayati abdullah,tahniah coz da dpt nur aufa..baby bru...moga hdp anda dsinari cahaya..amin...