:)

Daisypath Vacation tickers

Tuesday, August 23, 2011

MASA LALUKU~~(^.^)/


MASA LALU..


DERAS TITISAN AIR MATA..

KU RASA KINI KERING SUDAH..

MERATAPI MASA LALUKU...

YANG TAK BERPIHAK KEPADAKU...


KINI ENGKAU ADA DIMANA...

KU TAK TAHU APA KHABARMU...

MUNGKIN KAH NANTI KU TEMUI..

DIRIMU YANG AKU CINTAI..


TERTULIS KISAH CERITA KITA..

BEGITU INDAH MASA LALU KU..

DIA MENANGIS DIPELUKANKU..

LALU BERKATA PERTAHANKAN AKU..


DI MANA KINI MASA LALUKU..

APAKAH ENGKAU MENDENGAR LAGUKU..

YANG TELAH TERSAJI HANYA UNTUKMU... SEBAGAI PELENGKAP CERITA HIDUPKU..


SEBAGAI PELENGKAP....

CERITA HIDUPKU....

THE END..



Sunday, April 17, 2011

~~punyer lama~~

Assalammualaikum pada yang singgah blog aku nih~~mekacih2 sebab sudi la singgah...moge2 korang sihat2 je hendaknye ye...haisshhh...baru kejap tadi aku tepon ibunda ku..aku dapat berita yang sangat membuat aku "bengang"..haisshh..
Nak tau bab ape aku bengang??ikuti perbualan nih...ecehh~~

si anak--> ''salam.mak wat per??''

si ibu --> '' xwat pape pon..nape??"

si anak--> ''xde pape..saje je..ade dapat surat dari kolej x?''

si ibu-->''xder pon...tapi surat lain ade la...''

si anak--> ''la surat ape??org xde anta surat pon kat umah tu'' hehee~~~

si ibu--> ''surat WATANIAH..."
si anak-->''wataniah???=.='' nape pulak sampai surat wataniah nih??''

si ibu--> ''pakcik badar yang anta..kan dulu ade mintak wataniah.."

si anak--> "pakcik badar??punyer lame baru nk approve org punyer ker??''
si ibu--> ''kan pakcik badar yang pegang sekarang.."
bengang je aku dengor~~~~mcm bangang lak rasenyer..
aarrrggghhhh!!!!
si anak--> "org da masuk nursing baru nak dapat masuk wataniah..."
si ibu--> ''13hb sampai 26hb kat shah alam...nk datang ke x??"

si anak--> "uisshhh..time cuti sem tu...tengok la camne..."

si anak--> "ok la mak,nanti2 tepon lagi...bye..salam,..."
**pergghh..3taun aku tunggu...**
**baru sekarang nk dapat???huh,kene pk nih..nk g kusus ke x...huisshhh..korang rase???
****heeerrrmmmmmmm~~~***

p/s: sekian..sila la bg cadangan kat aku yer....lallala..tenkiu~~

Tuesday, April 5, 2011

...cerita paei hj abdullah...


Assalammualaikum pada semua yg bkk entri nih..aku harap2 la yang korang semua sihat2 slalu...kali nih aku nk cerita pasal diri aku sendiri..hahha..expecially time bebudak la..zaman kedegilan n kenakalan aku...

*******

Masa aku kecik,bende yang akan aku ingat sampaisekarang dan seterusnya adalah sesuatu yang sangat manis bagi aku..--->bile time aku majuk..hehhe..aku nih mase kecik2 suke nangeh bile berpisah ngan kakak2 aku serta abang aku yang sorang tu..bile “jumpe” je ari ahad,mesti aku nangeh dalam bilik mak aku..sebab time2 ni dorang akan packing nk siap2 balik ke tempat dorang nk g..korang nk tau dorang pujuk aku camne??hehhe..--->bagi laici dalam tin..hahha!!pastu aku akan senyap bile dorang bg aku laici tu..sebab tu bile da besar,aku suke minum air laici ais...

**********nyam..nyamm..nyamm..******

Aku xtau sama ade akak2 aku ingat lagi atau x pasal kenangan nih...aku pon penah gak sorokkan beg akak aku, fatimah hj abdullah...heheh..time tu die nk balik bagan terap ngan pakcik aku..aku sorokkan beg tu kat belakang umah..hehe..sebab aku xnak die tinggalkan aku..sian die time tu..da la petang,pastu aku g sorokkan beg die plak..tp akhirnye die balik gak petang tu ke bagan terap..hampeh..sia2 usaha aku..heheh..

***ala2 la beg die...heehhhe.
**fatimah hj abdullah bersama putera2 kesayangannya...iqbal & irfan..**

Yang ni pon aku xtau die ingat lagi ke x pasal sorok beg..hehhe..tapi aku yakin yang nih,adik bradik aku mesti ingat punyer..heheh..mase umo aku 2,3 tahun..tragedi berdarah telah berlaku dirumah aku,dalam bilik akak aku..hhehe..dimana,aku telah mengorek mata anak kucing aku sampai mati..sian kucing tu...aku xberniat sebenarnyer nk wat camtu..betol..akak aku balik sekolah tengok2 da mati kucing tu...hehhe..sebab tu sekarang aku sangat sayangkan kucing..tapi aku memang xingat sama ade aku kene tibai ke x..sebab cerita pasal kucing ni telah di adaptasi oleh mak aku n telah diceritakan semula oleh kakak2 aku..hahakk!!

********

**paei n kakarot...=)


Aku rase sampai sini je kisah kecik2 aku..heheh..zaman tu da berlalu..cuma kenangan xkan berklalu macam tu je...ia akan tetap diingati sampai mati..percaya la..sekian..


p/s:saya sayangkan keluarga saya...walaupun saya jahat,degil..mereka tetap keluarga saya..=)

Wednesday, March 23, 2011

terima kasih awak...

haiii~~~~pada awk..ye awk la...heheh~~slalu tgk blog saye kn..rindu saye kn?huuhuh..
maafkan saye sebab da lame x call awk...lagi2 mase awk ade kat sini...huhuh..terukkan saye..bile awk da g jauh,baru nk call kan..huhu..kene la on tenet slalu kalo nk "communicate" ngan awk kn..yela,awkkan jauh...kat laut nun sane...hehhe..
Terima kasih awk....sebab slalu tgk blog saye walaupun lame da xhupdate...terharunyer saye pade awk...heheh..
Dulu mase awk ade kat sini,awk slalu call saye kn..pas tu slalu ckp saye sombong...ne ade sombong la awk..awk kan kawan baik saye..slalu ade time saye sedih..ingat x mlm tu??mekasih pada awk sebab temankn saye..walaupun kite on wc jer...hehhe..
Awk slalu bz...heheh...saye yg bz sbnrnye kn..xde mase untuk awk..sian awk..da blk sini pon still xdpt jumpe awk..sedihnyer..tp bile tau awk da berlayar..lg sedih..saye lupe..
Awk nk tau x,malam yg awk cll saye,bile awk da balik sini,saye terkejut..sampai nangeh..huhu..cam xcaya awk da balik..sebab awk ckp kat saye yg awk balik lambt lg..suprise..terima kasih awk..

p/s: terima kasih pd sue hye lee yg tlg aku update sikit blog nih..yang paling penting "awak"..ye...awk tau awk sape...si tembam..hahha..

Friday, January 14, 2011

AKU BUKAN UNTUKMU......

DAHULU KAU MENCINTAIKU..

-ya..awk cakap awk cintakan sy..

DAHULU KAU MENGINGINKANKU..

-emm..betul tu..dulu pun awk ade ckp,awk xkn tgglkan sy...

MESKI PUN XPERNAH ADA JAWABKU..

-sebab sy slalu pk layak ke sy utk awk yg baik tu..

TAK BERNIAT KAU TINGGALKAN AKU..

-sbb awk pegang janji awk..xkn tgglkan sy..



SEKARANG KAU PERGI MENJAUH..

-tiba2 awk mintak sy tinggalkan awk...tp nape?

SEKARANG KAU TINGGALKAN AKU...

-atas sbb keluarga..awk pilih jln ni..utk tgglkn sy..

DISAATKU MULAI MENGHARAPKANMU..

-sy harap awk dpt jd teman hidup sy suatu ari nanti..tp..

DAN KU MOHON MAAFKAN AKU..

-sy mintak maaf atas kbodohan sy dlu...tp sy xleh nk lupekn awk...

AKU MENYESAL TLH MBUATMU MENANGIS..

-bukan sy sengaja buat mcm ni kat awk...

DAN BIAR KAU MEMILIH YG LAIN..

-mungkin dia yg terbaik utk awk...dan kita..

TP JGN PERNAH KAU DUSTAI TAKDIRMU..

-xkan awk xnk pilih yg terbaik dr sy...

KERNA ITU TERBAIK UNTUKMU...

-pilihan keluarga adlah yg terbaik utk kita..sy relakan awk...pergi..


JGNLAH LAGI KAU MENGINGATKU KEMBALI...

-mungkin sekarang masa utk awk lupakan sy..

AKU BUKANLAH UNTUKMU...

-sy xlayak untuk tggl dlm hati awk lagi...

MESKI KU MEMOHON & MEMINTA HATIMU..

-jgn awk dtg pd sy balik..walaupun sy melutut pd awk...

JANGAN PERNAH TGGLKAN DIRINYA...UNTUK DIRIKU...

-sbb...dia akan sygkan awk..mcm sy sygkan awk..selamanya sy sygkan awk n akn tetap tggu awk kat sini...

p/s;...tenkiu pd beliau yg pernah bahgiakn aku...n slmt bertunang esok..15hb an 2011..tahniah..still waiting for u..AS..=)tenkiu gak pd lagu ni yg bg aku ilham hampeh nih...hak2..

Saturday, November 27, 2010

perhentian bas~~~~

Ari nie..aku kene gerak g umah kakak aku kat butterworth...huhuhu..actually plan nak balik kg jer..sebab kucing kesayangan aku da beranak..suke nk mati..penantian selame ni berhasil..ceh mcm tggu pokok berbuah plak...hahhahh!!

**********************

Berbalik pd trip nak g nie..hahha..pagi2 aku da kne bangun awal..malas..ngantuk...tahap cipan..xmo bangun awal2 cam ni..huhu~~tp memandangkan aku tumpang org..kene gak la bangun awl..tq pada en polis yang sudi hantar saye g bukit jalil..heheh~~walaupun baru abeh keje shif malam..sian beliau penat..tapi aku da suruh die tdo dlu kat uma..die yang dgil sangat nk anto awal2 pg...sape soh..

********************

Walaupun tadi time otw g bukit jalil die da bg aku tazkirah di hari sabtu,yang disebabkan aku turun lambat,aku tetap wat muke kosong aku..hehehe~~sowi ye..tiade mase nk dengar tazkirah ari sabtu ni...ngee~~ ******************

sampai je kat bukit jalil,aku trus g beli tiket..da la aku nk g penang,ade ke patut soh aku bawak helmet g penang gak..aku hempuk kang baru tau..pastu aku dengan berani mati,aku letak je helmet tu kat motor die..hahhah~~jahat x?ok2..da beli tket,da salam en polis,aku cari port baik punyer..TIKET 0915AM..PLUSLINER BUS..elok je aku dapat port baik punyer..ade sorang uncle ni,datang dari arah blakang aku..aku pelik gak..tp aku x pandang lagi..pelik..ngape ade polis trafik kat sini?ape die buat?skali die pggl aku..”adik yang jelita nak g mane??”hahhah!!melampau..la~~upenyer uncle sukuriti la...heheh~”saye nyer tiket kol 0915pg..”..ok..aku salah jawab..xpe..pastu die tanye lagi..”nak g mane?”aku pun jawab la..”pegi plusliner”..sotong tol...ape yg nervous sangat tah aku pagi nih ckp ngan org tua tu...pelik tol..sume serbe xkene je..hehehhe~~lastly uncle tu angguk je..pas tu die tunjuk bas plusliner kat aku..heheh~~

*****************

Time aku ngah hupdet ni,aku da pon dalam perjalanan p penang...tq pd abg nsem plusliner kat KTM BERHAD..pd uncle yg kat bukit jalil tu juga..serta drebar bas..bawak ati2 tau..heeheh~~xlupe gak pd sue hye lee~~yang jage aku dalam bas time balik kg ari tu..sebab aku mabuk bas..hehehh...

***************


p/s; sayangi keluarga anda,diri anda,rakan2 anda,serta yang di sekeliling anda~~~xoxo~~

Monday, November 22, 2010

stresss aku!!!!!


ari nih,aku exam osce...tau x osce tu ape??xtau??aku pon da lpe..hahha~~~semalam exam teori da lepas da...ok la...~~~tp aku rasa mcm bangang sgt tuleh jawapan smlam...huhuhu...
*************
pagi ni sebelum g kolej,da rase len mcm da...ok fine..p kolej rasa cam nk p toilet la plak..ok!!!!!xpenah pg rase cam nk p toilet..slalu steady je xp toilet...sampai toilet kolej,ok fine!!!!ramai org pg2 nih...adoyaiiii~~~~
****************
aku pon tggu la turn aku msk plak..tu die..punya la lama..da la bau cam bangkai...pg2 ade org anta bijih plak...toilet umah hg rosak ka???hg mkn cabai ka sampai cirit birit bau kebabooo cm nih???tu la tanda tanya yg men dok legar2 kat pale jambui aku nih...elok ja msk toilet,aku dok pk nk wat ape sebenarnya aku msk toilet...huhuhuuh~~elok ja aku bru nk bkk butang sua....prapp!!!kojaq toi!!!!!!!!!!!butang suaq uniform aku tercabut...bangang sungguh aku rase pg nih..arggghhhh!!!!!!tensen aku....
************************
aku terpakse la brgantung pd zip aku je..memandangkn aku xbawak sebarang pin yg boleh cover butang aku..hahahah...rasa terhina sgt tuleh camnih....pastu da masuk tengahari plak,time turn aku nk msk dewan osce,perghhh tutor kesayangan dak2 klas aku lak dok marah2 kawan aku yg serba tidak bersalah depan muka aku...bangang nya la...mud aku trus down langsung!!!hanya disebabkan tgk roster posting,kene marah mcm dak tu wat kesalahan besar eg:membunuh ja...haisshhhh!!!cemuihh aiihhh...suasana terus sepi~~dunia aku rasa cam gelap gelita ja time tu...aku rasa cam aku yg tgh wat salah..sistem down....~~~
************************
masuk ja dewan osce,station pertama aku,HE(health edu)...fine..dak yg jd jaga dak umah aku gak..bagus..tp walaupun die cuba tolong bagi klu kat aku,tp aku langsung xtau ape yg die cuba nk sampaikan..hahhaha..kompem kecewa gler die tu..satu part yg aku rasa cam nervous gler,sampai tersasul bahasa,aku ckp"puan boleh potong kaki selepas mandi"ayat sebenar.."puan boleh potong kuku kaki selepas mandi...." aku diam sat..aku pandang examminer..punya la kekek gelak kat aku...gampang..aku trus xmo ckp psl point tu..aku trus ckp tq pd "puan" td...
*************************
station kedua,ohhh..drug culculation..aku dgn muka komperm lulus dok atas kusi...ceh senang ja...tulis formula..masuk soklan kedua....bangang...xmo la jwb soklan tu...culclation aku..aku menci math!!!
*********************
station ketiga....b/p...ermmm.aku rasa 3x da msuk exam kot..kalo failed gak,xtau la aku...elok ja siap station nih...antu yg mekak2 kat luar dewan td mai kat aku...papp!!!die tepuk blakang aku..nsb aku xkick die...kalo x,malu beliau..beliau tanya aku,"u ok ke??"korang rase aku yg ptt tanye die,atau die yg tanye aku???hurrmmm...aku xsuka die sbb die ckp muka aku cam ank buah die..aku xske hg sbb hg psycho!!!!.........tq..
*******************

p/s: be aware with ms psycho...tq..