:)

Daisypath Vacation tickers

Tuesday, August 23, 2011

MASA LALUKU~~(^.^)/


MASA LALU..


DERAS TITISAN AIR MATA..

KU RASA KINI KERING SUDAH..

MERATAPI MASA LALUKU...

YANG TAK BERPIHAK KEPADAKU...


KINI ENGKAU ADA DIMANA...

KU TAK TAHU APA KHABARMU...

MUNGKIN KAH NANTI KU TEMUI..

DIRIMU YANG AKU CINTAI..


TERTULIS KISAH CERITA KITA..

BEGITU INDAH MASA LALU KU..

DIA MENANGIS DIPELUKANKU..

LALU BERKATA PERTAHANKAN AKU..


DI MANA KINI MASA LALUKU..

APAKAH ENGKAU MENDENGAR LAGUKU..

YANG TELAH TERSAJI HANYA UNTUKMU... SEBAGAI PELENGKAP CERITA HIDUPKU..


SEBAGAI PELENGKAP....

CERITA HIDUPKU....

THE END..



Sunday, April 17, 2011

~~punyer lama~~

Assalammualaikum pada yang singgah blog aku nih~~mekacih2 sebab sudi la singgah...moge2 korang sihat2 je hendaknye ye...haisshhh...baru kejap tadi aku tepon ibunda ku..aku dapat berita yang sangat membuat aku "bengang"..haisshh..
Nak tau bab ape aku bengang??ikuti perbualan nih...ecehh~~

si anak--> ''salam.mak wat per??''

si ibu --> '' xwat pape pon..nape??"

si anak--> ''xde pape..saje je..ade dapat surat dari kolej x?''

si ibu-->''xder pon...tapi surat lain ade la...''

si anak--> ''la surat ape??org xde anta surat pon kat umah tu'' hehee~~~

si ibu--> ''surat WATANIAH..."
si anak-->''wataniah???=.='' nape pulak sampai surat wataniah nih??''

si ibu--> ''pakcik badar yang anta..kan dulu ade mintak wataniah.."

si anak--> "pakcik badar??punyer lame baru nk approve org punyer ker??''
si ibu--> ''kan pakcik badar yang pegang sekarang.."
bengang je aku dengor~~~~mcm bangang lak rasenyer..
aarrrggghhhh!!!!
si anak--> "org da masuk nursing baru nak dapat masuk wataniah..."
si ibu--> ''13hb sampai 26hb kat shah alam...nk datang ke x??"

si anak--> "uisshhh..time cuti sem tu...tengok la camne..."

si anak--> "ok la mak,nanti2 tepon lagi...bye..salam,..."
**pergghh..3taun aku tunggu...**
**baru sekarang nk dapat???huh,kene pk nih..nk g kusus ke x...huisshhh..korang rase???
****heeerrrmmmmmmm~~~***

p/s: sekian..sila la bg cadangan kat aku yer....lallala..tenkiu~~

Tuesday, April 5, 2011

...cerita paei hj abdullah...


Assalammualaikum pada semua yg bkk entri nih..aku harap2 la yang korang semua sihat2 slalu...kali nih aku nk cerita pasal diri aku sendiri..hahha..expecially time bebudak la..zaman kedegilan n kenakalan aku...

*******

Masa aku kecik,bende yang akan aku ingat sampaisekarang dan seterusnya adalah sesuatu yang sangat manis bagi aku..--->bile time aku majuk..hehhe..aku nih mase kecik2 suke nangeh bile berpisah ngan kakak2 aku serta abang aku yang sorang tu..bile “jumpe” je ari ahad,mesti aku nangeh dalam bilik mak aku..sebab time2 ni dorang akan packing nk siap2 balik ke tempat dorang nk g..korang nk tau dorang pujuk aku camne??hehhe..--->bagi laici dalam tin..hahha!!pastu aku akan senyap bile dorang bg aku laici tu..sebab tu bile da besar,aku suke minum air laici ais...

**********nyam..nyamm..nyamm..******

Aku xtau sama ade akak2 aku ingat lagi atau x pasal kenangan nih...aku pon penah gak sorokkan beg akak aku, fatimah hj abdullah...heheh..time tu die nk balik bagan terap ngan pakcik aku..aku sorokkan beg tu kat belakang umah..hehe..sebab aku xnak die tinggalkan aku..sian die time tu..da la petang,pastu aku g sorokkan beg die plak..tp akhirnye die balik gak petang tu ke bagan terap..hampeh..sia2 usaha aku..heheh..

***ala2 la beg die...heehhhe.
**fatimah hj abdullah bersama putera2 kesayangannya...iqbal & irfan..**

Yang ni pon aku xtau die ingat lagi ke x pasal sorok beg..hehhe..tapi aku yakin yang nih,adik bradik aku mesti ingat punyer..heheh..mase umo aku 2,3 tahun..tragedi berdarah telah berlaku dirumah aku,dalam bilik akak aku..hhehe..dimana,aku telah mengorek mata anak kucing aku sampai mati..sian kucing tu...aku xberniat sebenarnyer nk wat camtu..betol..akak aku balik sekolah tengok2 da mati kucing tu...hehhe..sebab tu sekarang aku sangat sayangkan kucing..tapi aku memang xingat sama ade aku kene tibai ke x..sebab cerita pasal kucing ni telah di adaptasi oleh mak aku n telah diceritakan semula oleh kakak2 aku..hahakk!!

********

**paei n kakarot...=)


Aku rase sampai sini je kisah kecik2 aku..heheh..zaman tu da berlalu..cuma kenangan xkan berklalu macam tu je...ia akan tetap diingati sampai mati..percaya la..sekian..


p/s:saya sayangkan keluarga saya...walaupun saya jahat,degil..mereka tetap keluarga saya..=)

Wednesday, March 23, 2011

terima kasih awak...

haiii~~~~pada awk..ye awk la...heheh~~slalu tgk blog saye kn..rindu saye kn?huuhuh..
maafkan saye sebab da lame x call awk...lagi2 mase awk ade kat sini...huhuh..terukkan saye..bile awk da g jauh,baru nk call kan..huhu..kene la on tenet slalu kalo nk "communicate" ngan awk kn..yela,awkkan jauh...kat laut nun sane...hehhe..
Terima kasih awk....sebab slalu tgk blog saye walaupun lame da xhupdate...terharunyer saye pade awk...heheh..
Dulu mase awk ade kat sini,awk slalu call saye kn..pas tu slalu ckp saye sombong...ne ade sombong la awk..awk kan kawan baik saye..slalu ade time saye sedih..ingat x mlm tu??mekasih pada awk sebab temankn saye..walaupun kite on wc jer...hehhe..
Awk slalu bz...heheh...saye yg bz sbnrnye kn..xde mase untuk awk..sian awk..da blk sini pon still xdpt jumpe awk..sedihnyer..tp bile tau awk da berlayar..lg sedih..saye lupe..
Awk nk tau x,malam yg awk cll saye,bile awk da balik sini,saye terkejut..sampai nangeh..huhu..cam xcaya awk da balik..sebab awk ckp kat saye yg awk balik lambt lg..suprise..terima kasih awk..

p/s: terima kasih pd sue hye lee yg tlg aku update sikit blog nih..yang paling penting "awak"..ye...awk tau awk sape...si tembam..hahha..

Friday, January 14, 2011

AKU BUKAN UNTUKMU......

DAHULU KAU MENCINTAIKU..

-ya..awk cakap awk cintakan sy..

DAHULU KAU MENGINGINKANKU..

-emm..betul tu..dulu pun awk ade ckp,awk xkn tgglkan sy...

MESKI PUN XPERNAH ADA JAWABKU..

-sebab sy slalu pk layak ke sy utk awk yg baik tu..

TAK BERNIAT KAU TINGGALKAN AKU..

-sbb awk pegang janji awk..xkn tgglkan sy..



SEKARANG KAU PERGI MENJAUH..

-tiba2 awk mintak sy tinggalkan awk...tp nape?

SEKARANG KAU TINGGALKAN AKU...

-atas sbb keluarga..awk pilih jln ni..utk tgglkn sy..

DISAATKU MULAI MENGHARAPKANMU..

-sy harap awk dpt jd teman hidup sy suatu ari nanti..tp..

DAN KU MOHON MAAFKAN AKU..

-sy mintak maaf atas kbodohan sy dlu...tp sy xleh nk lupekn awk...

AKU MENYESAL TLH MBUATMU MENANGIS..

-bukan sy sengaja buat mcm ni kat awk...

DAN BIAR KAU MEMILIH YG LAIN..

-mungkin dia yg terbaik utk awk...dan kita..

TP JGN PERNAH KAU DUSTAI TAKDIRMU..

-xkan awk xnk pilih yg terbaik dr sy...

KERNA ITU TERBAIK UNTUKMU...

-pilihan keluarga adlah yg terbaik utk kita..sy relakan awk...pergi..


JGNLAH LAGI KAU MENGINGATKU KEMBALI...

-mungkin sekarang masa utk awk lupakan sy..

AKU BUKANLAH UNTUKMU...

-sy xlayak untuk tggl dlm hati awk lagi...

MESKI KU MEMOHON & MEMINTA HATIMU..

-jgn awk dtg pd sy balik..walaupun sy melutut pd awk...

JANGAN PERNAH TGGLKAN DIRINYA...UNTUK DIRIKU...

-sbb...dia akan sygkan awk..mcm sy sygkan awk..selamanya sy sygkan awk n akn tetap tggu awk kat sini...

p/s;...tenkiu pd beliau yg pernah bahgiakn aku...n slmt bertunang esok..15hb an 2011..tahniah..still waiting for u..AS..=)tenkiu gak pd lagu ni yg bg aku ilham hampeh nih...hak2..